Görcsrohamok az oltás után: három károsult szenvedéseinek története

Shawn Skelton, Kristi Simmonds és Angelia Desselle
Del Bigtree interjúja Shawn Skeltonnal, Kristi Simmonds-szal és Angelia Desselle-lel.

A koronavírus elleni oltás mellékhatásai között egész testre kiterjedő, akaratlan izomrángások, görcsrohamok is szerepelnek. Del Bigtree (The HighWire), a Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe  (Beoltva: Az eltussolástól a katasztrófáig) című film producere interjút készített három nővel, akiknél ezek a mellékhatások léptek fel az oltás után. Mindhárman az egészségügyben dolgoztak, neveik: Shawn Skelton, Kristi Simmonds és Angelia Desselle. Életüket megváltoztatta az oltás: állásaikat elvesztették, mások segítségére, ápolására szorulnak.  A beszélgetés itt (is) megnézhető: 

Shawn Skelton

Shawn Skelton szakképzett ápolási asszisztens a munkáltatója nyomásának engedve 2021.01.04-én, hétfőn, beadatta magának a Moderna oltás első adagját. Kedden enyhe influenzaszerű tünetei voltak, de elment dolgozni. Estére már nagyon fájtak a lábai és az egész teste. Szerdán görcsölt a nyelve, csütörtökön az egész teste. Az izomrángások napközben megállás nélkül folytatódtak, és ez így tartott 13 napon keresztül. Több kórházban is járt. Egy orvos beismerte, hogy oltási károsodásról van szó, többen viszont pánikrohamra, stresszre fogták a rángatózásokat.

A három oltáskárosult létrehozott egy csoportot hasonlóan károsult betegekkel. Nemcsak a Moderna és a Pfizer, hanem a többi oltás is okoz hasonló szövődményeket. 37-38-an vannak a csoportban, de több mint 270-en léptek velük kapcsolatba hasonló gondokkal. 

Az interjú végén Del Bigtree arról beszél, hogy Shawn, Angelia és Kristi egy terápiát próbálnak ki, amely sikeresnek tűnik: az izomrángások nagy része megszűnt. De mivel a terápia kísérleti jellegű, nem említették az interjúban. Del Bigtree reméli, hogy később beszámolhat majd a sikeréről.

Kapcsolódó