Már 2,5-3 millió német fordulthatott orvoshoz az oltás mellékhatásai miatt

Elbocsátották az  egészségbiztosító igazgatóját, aki megkongatta a vészharangot 

Andreas Schöfbeck
BKK ProVita német egészségbiztosító

2022.03.03.

2022. február 21-én Andreas Schöfbeck, a BKK ProVita német egészségbiztosító vezetője (néhány nappal később leváltották, lásd lenn) levelet írt Dr. Klaus Cichuteknek, a Paul Ehrlich Intézet (PEI) elnökének, ​melyben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatban sokkal kevesebb mellékhatást jelentenek, mint amennyi valójában fellép. „A rendelkezésünkre álló adatok alapján okunk van feltételezni, hogy a koronavírus-oltás utáni mellékhatások gyanús eseteit jelentős mértékben aluljelentik.”

A Berliner Zeitungban megjelent egy cikk ezzel kapcsolatban február 24-én. A WELT-ben és más médiában is elterjedt a hír. A WELT-nél letölthető az eredeti levél és a melléklet.

A mellékhatásokról szóló jelentéseket Németországban a PEI, az oltások biztonságával foglalkozó legfőbb hatóság gyűjti és értékeli. Egy sajtóközleményben arról számoltak be, hogy 2021-ben 244.576 jelentést kaptak feltételezett mellékhatásokról a Covid-oltások után

A BKK-csoport több millió biztosítottjának adatait kielemezve, egészen más következtetésre lehet jutni. Erről így ír Andreas Schöfbeck:

Értékelésünk alapját az orvosok számlázási adatai képezik. Mintánkat a vállalati egészségpénztárak anonimizált​ adatbázisából vettük. A minta 10.937.716 biztosítottat tartalmaz. Eddig 2021 első félévére és 2021 harmadik negyedévének kb. a felére vonatkozóan állnak rendelkezésünkre az orvosok számlázási adatai. Lekérdezésünk tartalmazza az oltás-mellékhatások érvényes ICD-kódjait. Az értékelés azt mutatta, hogy - bár még nem rendelkezünk a 2021-re vonatkozó teljes adatokkal - a rendelkezésre álló adatok alapján már most 216.695 olyan esetet feltételezünk ebben a mintában, amikor a koronavírus-oltás után oltási mellékhatásokat kezeltek. Ha ezeket a számokat az egész évre és lakosságra ​kivetítjük, akkor
Németországban valószínűleg​ 2,5-3 millió ember részesült orvosi kezelésben az oltás mellékhatásai miatt  a koronavírus elleni oltás után .

Ezt jelentős riasztó jelnek tekintjük, amelyet figyelembe kell venni az oltások további alkalmazása során.... A németországi oltottak számára kivetítve ez azt jelenti, hogy a beoltottak 4-5%-át kezelte orvos az oltás mellékhatásai miatt.

A koronavírus-oltás mellékhatásaival küzdő német biztosítottak %-os aránya

A koronavírus-oltás mellékhatásaival küzdő biztosítottak %-os aránya

A BKK egészségbiztosítási pénztárak viszonyítási adatai és a BKK Provita adatai szemben a Paul Ehrlich Intézet adataival

Andreas Schöfbeck kitért levelében a túl kevés bejelentés okaira is. Szerintük azért jelentenek be az orvosok kevés mellékhatást, mert nem kapnak érte pénzt, ráadásul kb. fél órát vesz igénybe egy jelentés elkészítése. 

Válasz: az oltás után fellépő SARSCoV-2 fertőzés nem jelentendő mellékhatás

A PEI-nek a levéllel kapcsolatos nyilatkozatában a következő megjegyzés is olvasható:

T88.1 és U12.9 mellékhatások száma Y59.9 és T88.0 mellékhatások száma

A levélben a következő is olvasható: „A BKK ProVita arra szeretné ösztönözni a törvényi felhatalmazással rendelkező egészségbiztosítókat, hogy kövessék példáját, és a biztosítottak érdekében megfelelő módon értékeljék saját adatbázisukat.” 

Ez a teljesen jogos felkérés, és maguk a levelek is pánikot válthattak ki azokból, akik az oltást rá akarják erőszakolni a lakosságra. Kiderült, hogy nem kell a PEI beszámolóira várni, elég információ van az oltás veszélyességével kapcsolatban az orvosok benyújott számláin is. Az orvosoknak sem tetszhetett a leleplezés, hiszen kiderült, hogy nem tesznek eleget pácienseikkel és a törvénnyel szembeni kötelességüknek. Az oltás-úthenger útjába akadály került. 

A leleplezés után Andreas Schöfbecket azonnali hatállyal elbocsátották

Miután a BKK ProVita igazgatója, Andreas Schöfbeck a nyilvánossághoz fordult, ​azonnali hatállyal elbocsátották ​–írja a Welt a Vorstand der BKK-ProVita ist fristlos gekündigt című, 2022. március elsejei cikkében. Az adatok értékelésének keddi, online megbeszélésén a PEI képviselőivel így valószínűleg Schöfbeck helyettese vett rész.

Kapcsolódó