Az oltáskárosodásokat igyekeznek elhallgatni, letagadni, a róluk szóló információkat eltávolítani a közösségi médiákból, ezért más módon is fel kell hívni a figyelmet a veszélyre

Az amerikai nonprofit Nemzeti Oltási Információs Központ (National Vaccine Information Center, NVIC) célja, hogy a lakosság felvilágosítása révén megelőzze az oltások okozta sérüléseket és haláleseteket. 11 éve fennálló Twitter-fiókjukat, melynek 21.000 követője volt, 2021. május 23-án figyelmeztetés nélkül felfüggesztették. Márciusban Facebook-fiókjukat is megszüntették, áprilisban pedig az Instagram-fiókjukat, ami együttesen több mint 300.000 követőt érintett.

2021. áprilisában a Facebook eltávolított egy olyan csoportot is, ahol a tagok a COVID-19 oltás negatív mellékhatásairól szóló történeteket posztoltak. A „COVID19 VACCINE VICTIMS AND FAMILIES” nevű csoportnak több mint 120.000 követője volt, amikor bezárták. 2021. május 4-én a Facebook letiltotta a LifeSiteNews népszerű, életvédő hírportál Facebook-oldalát a COVID-19-ről és az oltásról közzétett információk miatt.

A Facebook közölte, hogy „több mint 18 millió olyan tartalmat távolítottunk el a Facebook-ról és az Instagram-ról, amely sérti a COVID-19-el és az oltóanyagokkal kapcsolatos félretájékoztatási irányelveinket, és több mint 167 millió, tényellenőrző partnerekből álló hálózatunk által hamisnak minősített COVID-19 tartalmat jelöltünk meg.” 

Két Facebook bennfentes kiszivárogtatott belső dokumentumokat a Project Veritasnak, amelyekből kiderül, hogy a cég a megpróbálja elhallgattatni a COVID-19-oltás szkeptikusait egy algoritmus segítségével, amely rangsorolja a hozzászólásokat aszerint, hogy azok mennyire kérdőjelezik meg az oltást, illetve mennyire intenek tőle. A 2-es fokozat az oltás beadatásától való „közvetett elrettentést” jelenti, és állítólag az ilyen felhasználói hozzászólásokat lefokozzák és elrejtik a nyilvánosság elő, függetlenül attól, hogy a kommentek igazak-e vagy nem. 

2020. októberében, amikor még a vészhelyzeti engedélyt sem kapták meg a Covid-19 oltások, nem adták be azokat tömegesen, és így a mellékhatások sem jöhettek elő nagyobb számban, a YouTube közölte, hogy minden olyan COVID-19-oltással kapcsolatos tartalmat letilt, „amely ellentmond a helyi egészségügyi hatóságok vagy az Egészségügyi Világszervezet konszenzusának”. Ez „magában foglalja azon állítások eltávolítását, amelyek szerint az oltás megöli az embereket vagy meddőséget okoz, vagy hogy mikrocsipeket ültetnek be azokba az emberekbe, akik megkapják az oltást”. Már gyakran tapasztaljuk, hogy rövid időn belül eltűnnek bizonyos felvilágosító videók a platformról. A YouTube letiltotta a LifeSiteNews.com életvédő hírportál csatornáját is. 

Sokféle módon lehet tájékoztatni, nem tudnak mindent cenzúrázni

Az oltás veszélyeiről, kockázatairól, szövődményeiről, a halottakról hallgatni nem lehet. Ha az egyik helyen eltüntetik az igazságot, beleverik a földbe, a másik helyen bukkan fel. Minden kommunikációt az emberek között nem tudnak ellenőrizni, Isten nem engedi meg nekik. Lehet beszélni az oltásokról és az egész helyzetről személyesen és telefonon, lehet levelet írni, weblapot feltenni, szórólapot osztani, matricákat kiragasztani stb.

A következő eset jó példa arra, hogy nem kell elcsüggedni, hanem megoldásokat kell találni, tovább kell harcolni. Az amerikai Ken Ruettgers volt NFL játékos feleségénél az első adag Moderna-oltás után káros mellékhatások léptek fel. Az orvosok tanácstalanok voltak, Sheryl ezért maga kezdett megoldás utána kutatni. Hasonló problémákkal küzdő társaival privát csoportot alapított a közösségi médiában, mely egyre nőtt. Felvették a kapcsolatot orvosokkal, de nem kaptak választ. Levelet küldtek a CDC-nek, az FDA-nak és a Fehér Házba. Megpróbálták felvenni a kapcsolatot a médiával, a helyi politikusokkal és a gyógyszergyártókkal, de tőlük sem érkezett válasz. Nem hallgatták meg őket, nem ismerték el károsodásukat, nem is foglalkoztak velük. Végül a nyilvánossághoz fordultak: Ken, Sheryl és még ketten létrehoztak egy weblapot, a www.c19vaxreactions.com-ot. Ken elmondása szerint ez egy hely volt, ahol egymásra találhattak, mint utazók a sivatagban. A weblapon  megosztják több károsodott történetét.