USA: Az életbiztosítási szektor vezetői aggódnak a halálozások számának megugrása miatt, de nem az oltásokat okolják

Temető az USA-ban

2023.11.09.

Az Egyesült Államok legnagyobb biztosítótársaságainak vezetői aggódnak a többlethalálozási arányok riasztó nagysága miatt, amely miatt csökkennek a nyereségeik. A többlethalálozás egy adott időszakra vonatkozó összes halálozás és a várható halálozások száma közötti különbség.

Az InsuranceNewsNet október 26-i jelentése szerint számítani lehetett arra, hogy a Covid ​idején emelkedni fognak a többlethalálozási arányok, de azok a járvány után is magasak maradtak. 

A BestLink szerint 2021-ben, a legutóbbi évben, ​amelyre vonatkozóan rendelkezésre állnak adatok, az iparág rekordösszegű, 100,28 milliárd dollár haláleset utáni kártérítést fizetett ki. A szokásosnál magasabb kifizetések 2020-ban kezdődtek, a járvány első évében. Akkor a biztosítók haláleseti kifizetései 15,4%-kal emelkedtek, amely a legnagyobb éves növekedés az 1918-as spanyolnátha-járvány óta. 2021-ben a növekedés 10,8%-os volt, de 2022 első kilenc hónapjában visszaesett a 2021-es év azonos időszakának 74,27 milliárd dollárjához képest. ​Ez azonban még mindig magasabb, mint a BestLink szerint a 2019-es év azonos időszakában, a világjárvány kitörése előtt kifizetett 59,18 milliárd dollár.”

A CDC szerint a fiatal felnőttek halálozási aránya 2023-ban több mint 20%-kal emelkedik. Megnövekedett a szívhalálozás minden korosztályban. 2022-ben különösen növekedett a stroke, a cukorbetegség, a vese- és májbetegségek miatti halálozások száma.

A jelentés meg sem említi a Covid-oltást, mint a többlethalálozás lehetséges okát. Samantha Chow, aki egy multinacionális tanácsadó cég ​életbiztosítások, járadékok és juttatások ágazatának globális vezetője a többlethalálozásért „a Covid-19 hullámzását és annak különböző hatásait” okolta, „melyek a depresszió, az öngyilkosság és a kábítószerrel való visszaélés magasabb arányához vezettek”.


Kapcsolódó