Nanorészecskék önszerveződése szokatlan alakzatokká a Pfizer oltóanyagban

​Dr. Robin Wakeling
Dr. Wakeling fő megállapításai a Pfizer-BioNTech-oltás fénymikroszkópos vizsgálta után

2022.04.05.

Dr. Robin Wakeling új-zélandi mikrobiológus és ​nano-emulziós adagolási technológia-szakértő összetett fénymikroszkóp alatt vizsgálta a Pfizer-BioNTech-oltást. Megdöbbentő eredményeit nyilvánosságra hozta. Dr. Mark Bailey-vel készített interjúja itt nézhető meg: NZ Scientist Examines Pfizer Jab Under The Microscope.

Dr. Wakeling fő megállapításai: 

  1. A Comirnatyban található lipid nanorészecskék idővel összeállnak ​nagyon változatos kolloidális struktúrákká.
  2. Ezek a struktúrák megváltoztatják formájukat, úgy tűnik, hogy a mikroszkóp tárgylemez üvegfelületeivel, légbuborékokkal vagy más határfelületekkel történő ütközés következtében. Természetellenes alakzatok alakulnak ki, ​„drótok" és derékszögű lapocskák, amelyek a kristályszerkezetektől azonban alapvetően különböznek.
  3. Ezek a „drótok” és lapok azután nagyon rendezett, összetett ​struktúrákba rendeződnek, ami meglehetősen szokatlan.

Mi lehet mindennek az oka? A Comirnaty oltásnak van legalább két bejelentett, de nem nyilvános összetevője, azon az alapon, hogy védett segédanyagokról van szó. Van valószínűleg néhány be nem jelentett ismeretlen összetevője is. Tulajdonságai alapján a grafén-oxid tűnik az egyik alkotóelemnek, és egyre több bizonyíték van arra nézve, hogy benne is van az oltásban. 

Dr. Wakeling két tanulmányt is említ, amelyek megerősítik, hogy nem alaptalan ez a gyanú: Microfluidic-generated lipid-graphene oxide nanoparticles for gene delivery („Mikrofluidikai úton előállított lipid-grafén-oxid nanorészecskék génszállítás céljára”) és Nanocarriers Used Most in Drug Delivery and Drug Release: Nanohydrogel, Chitosan, Graphene, and Solid Lipid („A hatóanyag-szállításban és hatóanyag-felszabadításban leginkább használt nanohordozók: nanohidrogél, kitozán, grafén és szilárd lipid”). 

A grafén-oxid nagyon vékony, 1 atomnyi vastagságú lapokká képes ​ szerveződni, amint az a képen látható. Dr. Wakeling szerint talán egy környezeti kiváltó ok okozza, hogy ​grafén-oxidot tartalmazó kolloid rendezett alakzatokat képez. A grafén-oxid vezeti az áramot, reagál az elektromos és/vagy mágneses mezőkre, valószínűleg az emberi testben levőkre és a mobil adótornyokból áradó elektromágneses sugárzásra is.

Grafén-oxid képe

Felmelegítés után (a folyamat felgyorsítása céljából) 45 perccel különféle struktúrák alakultak ki. Kettő közülük felnagyítva látható:

Ahogy telt az idő, hosszú drótszerű formák, négyszögletes lapok és bonyolultabb jöttek létre:

Dr. Wakeling tett egy mágnest a fedőlemezre, és egy éjjelen át rajta hagyta. Utána így nézett ki a Comirnaty oltásból vett minta:

Comirnaty oltás mikroszkóp alatt miután mágneses térben volt néhány óráig

Dr. Wakeling mások által készített felvételeket is bemutatott az oltásban képződő alakzatokról:

Felvetődik a kérdés, hogy a nemzeti gyógyszerengedélyezési és bevizsgáló hatóságok miért nem jelzik ezeket a tényeket, illetve miért nem tiltják be azonnal ezeket az oltásoknak nevezett folyadékokat.

Kapcsolódó