Terjed a koronavírus a beoltottak körében a németországi idősotthonokban

2021 elején már nyilvánvaló volt, hogy a beoltottak is megfertőződhetnek a koronavírussal és megbetegedhetnek Covid-19-ben, például a németországi idősotthonokban az oltás után jelentkező ún. koronavírus-járványok miatt is, melyekről a német sajtó gyakran beszámol. Nem sok információ lát napvilágot viszont azzal kapcsolatban, hogy az oltás után milyen más szővődmények lépnek fel az idősotthonok lakóinál. Az egyedül vagy családjuk körében élő öregek oltás utáni állapotáról sem lehet sokat tudni. 

Az németországi idősotthonokról szóló 2021 eleji beszámoló után az alábbiakban olyan esetek szerepelnek, amelyek 2021 őszén alig több, mint másfél hónap alatt történtek (a számok a cikkek írása után természetesen változhattak):

Médiabeszámolók németországi idősotthonokban és máshol történt koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről után itt olvashatók.

 Gyűjtemény Covid-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről Németországban: Tote, Corona-Ausbrüche und Nebenwirkungen im Zusammenhang mit der Covid-Impfung