A koronavírus elleni oltás súlyosabbá teheti a betegség lefolyását

A Covid-19 elleni oltásokkal kapcsolatban fennáll a veszélye annak, hogy a betegség úgynevezett antitestfüggő felerősítését (antibody-dependent enhancement, ADE) idézik elő, ami súlyosabb lefolyáshoz vezethet, mintha valaki nem kapta volna meg az oltást.

Az ADE jelensége akkor lép fel, amikor a fertőzés vagy oltás kiváltotta immunválasz során nem megfelelő minőségű antitestek képződnek, és ezek későbbi fertőzés esetén nem semlegesítik a vírusokat, hanem hozzájuk kapcsolódva megkönnyítik bejutásukat a sejtekbe. Ezt a jelenséget megfigyelték a dengue-vírus, a sárgaláz-vírus, a Zika-vírus, a HIV-vírus, az Ebola-vírus, az RSV, a koronavírusok esetén. A dengue-láz elleni Dengvaxia oltással beoltott fülöp-szigeteki gyerekek közül nagyon sokan megbetegedtek és 600-an meghaltak, amikor megfertőzödtek a természetes vírussal.

A korábbi próbálkozások koronavírus elleni oltások kifejlesztésére  —  mint a SARS, a MERS és az RSV elleni oltások  —  kudarcot vallottak. Az oltások hajlamosak antitestfüggő felerősítést kiváltani. Az Informed Consent Disclosure to Vaccine Trial Subjects of Risk of COVID-19 Vaccine Worsening Clinical Disease című tanulmány ezt így foglalja össze:

„A semlegesítő antitestek kiváltására tervezett COVID-19 oltások fogékonnyá tehetik a beoltottakat súlyosabb betegségre, mintha nem oltották volna be őket. A SARS, MERS és RSV elleni oltásokat soha nem hagyták jóvá, és ezen oltások fejlesztése és tesztelése során nyert adatok komoly aggodalomra adnak okot: hogy az oltások, amelyeket empirikusan terveztek a hagyományos megközelítés alapján (módosítatlan vagy minimálisan módosított koronavírus vírustüskéből a semlegesítő antitestek kiváltására), álljanak azok fehérjéből, vírusvektorból, DNS-ből vagy RNS-ből, és a beadási módtól függetlenül, súlyosbíthatják a COVID-19 betegséget antitestfüggő fokozással (ADE). Ezt a kockázatot eléggé homályosan fogalmazták meg a folyamatban lévő COVID-19 oltáskísérletek klinikai vizsgálati protokolljaiban és beleegyező nyilatkozataiban, így a páciensek valószínűleg nem fogják megfelelõképpen megérteni azt, kizárva az alanyok valóban tájékozott beleegyezését ezekben a vizsgálatokban.”

Dr. Wolfgang Wodarg és Dr. Michael Yeadon az Európai Gyógyszerügynökséghez benyújtott petícióban (PDF)

„A kínaiak, az amerikaiak, az európaiak összejöttek, és azt mondták: ‘Ki kell fejlesztenünk egy oltást a koronavírus ellen.‘ 2012 körül volt körülbelül 30 oltásuk, amelyek ígéretesnek tűntek. Kiválasztották a négy legjobbat, a típusok legjobbjait, és előállították az oltásokat. Legyártották az oltásokat, és beadták görényeknek, amelyek a legközelebbi analógiát mutatják, ha tüdőfertőzéseket vizsgálunk embereknél...
 
A görények antitest-válasza nagyon erős volt, ezért azt gondolták: ‘Megnyertük a főnyereményt.‘ ...
Azután valami szörnyű történt. A görényeket kitették a vad vírusnak, és mind meghaltak. Gyulladás alakult ki testszerte, leállt minden szervük és a tüdejük, és meghaltak. 

Akkor azoknak a tudósoknak eszébe jutott, hogy ugyanez történt az 1960-as években, amikor RSV-oltást próbáltak kifejleszteni, ami egy felső légúti betegség, nagyon hasonló a koronavírushoz. Abban az időben nem tesztelték állatokon, hanem egyenesen embereken. Azt hiszem, kb. 35 gyereken tesztelték, és ugyanez történt. A gyermekek antitest válasza erős volt, robusztus, tartós. Tökéletesnek tűnt, majd a gyermekeket kitették a vad vírusnak, és mindannyian megbetegedtek, ketten meghaltak. Az oltást abbahagyták. Ez nagyon kellemetlen volt az FDA és az NIH számára, stb.

Azok a tudósok 2012-ben emlékeztek erre, és azt mondták: ‘Most ugyanaz történt...‘ Közelebbről megnézték, és rájöttek, hogy kétféle ellenanyag áll elő a koronavírus hatására. Vannak semlegesítő antitestek, ezekre van szükség, ezek küzdenek a betegséggel, és vannak kötő antitestek. A kötő antitestek valójában útvonalat hoznak létre a betegséghez a testben, és kiváltanak valamit, amit immunitás erősítésnek vagy paradox immunválasznak vagy paradox immunitás erősítésnek hívnak. Ez azt jelenti, hogy addig jó, amíg meg nem kapja valaki a betegséget, de azután sokkal-sokkal rosszabbá teszi azt… A koronavírus-oltások nagyon veszélyesek lehetnek...″  

Az interjú szövege itt olvasható: Possible Challenges in Coronavirus Vaccine Development: A Special Interview With ​Robert F. Kennedy Jr. By Dr. Joseph Mercola.

Az ADE-ről Dr. Mercola részletes elemzése: How COVID-19 Vaccine Can Destroy Your Immune System.