A Covid-oltás után a koronavírus tüskefehérjéje bekerülhet a vérkeringésbe, és vérrögépződést, vérzéseket és más károsodásokat okozhat

2021.06.07

Új kutatások azt mutatják, hogy Covid-19 oltások után a koronavírus tüskefehérje bekerülhet a véráramba, és az vezethet olyan mellékhatásokhoz, mint vérrögképződés, szívbetegség, agykárosodás, reprodukciós problémák  –  közölte a múlt héten Dr. Byram Bridle vírusimmunológus, oltóanyag-kutató, az ontariói Guelph-i Egyetem docense egy interjúban.  

A kutatók arra már rájöttek, hogy a súlyos Covid-19 megbetegedéseknél tapasztalt szív- és érrendszeri problémákért, vérzésekért és vérrögképződésekért szinte teljes mértékben a koronavírus tüskefehérjéje felelős, ha bekerül a keringésbe. Az is ismert, hogy ha állatok vérébe tisztított tüskefehérjét fecskendeznek, az károkat okoz a szív- és érrendszerben, átjuthat a vér-agy gáton és károsíthatja az agyat. 

Az az elképzelés, hogy az oltásnál ilyen probléma nem léphet fel, mert az oltóanyag az oltás beadásának helyén marad, és a fehérje egy része a helyi elvezető nyirokcsomóba kerül az immunrendszer aktiválásához, most megdőlt. Dr. Bridle és más tudósok a japán szabályozó hatósághoz benyújtott kérelem alapján hozzáfértek az úgynevezett „biodisztribúciós tanulmányhoz” („biodistribution study”, a 11. oldaltól kezdve angolul) Ez az első olyan vizsgálat, amelyből kiderül, hová kerülnek az mRNS oltások – jelen esetben a Pfizer/BioNTech-oltás – a beadás után. Az oltóanyag bekerül a vérbe. A tüskefehérjék több napon keresztül keringenek a véráramban, majd felhalmozódnak bizonyos szövetben, például a lépben, a csontvelőben, a májban, a mellékvesékben és a petefészkekben. 
    
A japán tanulmány eredményeit egy másik vizsgálat is alátámasztja, melynek során 13 fiatal egészségügyi dolgozó közül, akik megkapták a Moderna oltását, 11-nek a vérében tüskefehérjéket találtak. 

Dr. Byram Bridle: „Már régóta tudjuk, hogy a tüskefehérje egy patogén fehérje. Egy toxin, amely károsíthatja a szervezetünket, ha a keringésbe kerül. Most már egyértelmű bizonyítékunk van arra, hogy az oltások, amelyek deltoid izmaink sejtjeivel legyártatják ezt a fehérjét – hogy maga az oltás, plusz a fehérje – bekerülnek a vérkeringésbe. A vérkeringésbe kerülve, a tüskefehérje a vérlemezkéken és az ereket bélelő sejteken található receptorokhoz kötődhet. Ha ez megtörténik, két dologot idézhet elő: a vérlemezkék összecsomósodását, amely vérrögképződéshez vezethet, pontosan ezért látunk ezekkel az oltásokkal összefüggésben véralvadási zavarokat, és vérzéseket. Természetesen a szív is érintett, ez a szív- és érrendszer kulcsfontosságú része, ezért látunk szívproblémákat. A fehérje átjuthat a vér-agy gáton és neurológiai károsodást okozhat...” 
    
A tudós azt is elmondta, hogy egy még nem publikált tanulmány szerint az mRNS oltások az anyatejjel átadódnak a szoptatott csecsemőknek. „Most már tudjuk, hogy a tüskefehérje bekerül a vérkeringésbe. A vérben lévő fehérjék koncentrálódnak az anyatejben. Az egyesült államokbeli oltások mellékhatás-adatbázisát vizsgálva bizonyítékot találtunk arra, hogy szoptatott csecsemőknél gyomor-bélrendszeri vérzési rendellenességek léptek fel”. 
   
Dr. Bridle felvetette azt is, hogy ezek a patogén tüskefehérjék nem kellene átkerüljenek véradással sérülékeny betegekbe, és a hosszú távú biztonsággal kapcsolatban sok más jogos kérdés is felmerül, például ha az oltás felhalmozódik a petefészekben, nem fognak a fiatalok, vagy néhányan közülük meddővé válni? 

Az is kérdés, hogy ez oltás nem teszi-e a fiatalokat, vagy néhányat közülük terméketlenekké. 

A génalapú oltások véráramba kerüléséről és annak veszélyeiről lásd még: Orvosok és tudósok sürgős nyílt levele az Európai Gyógyszerügynökségnek a COVID-19 oltások biztonságosságával kapcsolatos aggályokról 

Kapcsolódó